print

Finalen

Mål: 0-1 Jakub Klepis, 0-2 Tomas Rolinek, 1-2 Pavel Datsyuk

Matchstraf: Alexey Emelin Rusland

Udvisninger: Rusland 1 x 20 min. (Alexey Emelin), 1 x 5 min. og 3 x 2 min., Tjekkiet 5 x 2 min.

Tilskuere: 19.132.

Det blev tjekkerne, der kæmpede sig til sejr, da ishockeygiganterne Tjekkiet og Rusland tørnede sammen i finalen i ishockey VM i Tyskland.

Tjekkiet kaprede guldmedaljerne fra de forsvarende verdensmestre fra Rusland med en sejr på 2-1.

Tjekkerne kom godt fra start. Efter bare tyve sekunders spil sendte Jakub Klepis sit hold foran. Russerne fik et mål underkendt i første periode, da Pavel Datsiuk var et sekund for langsom og sendte pucken i det tjekkiske mål, netop da slutsignalet for første periode havde lydt.

Tomas Rolinek øgede tjekkernes forspring til 2-0 i slutningen af anden periode, og endelig pyntede russiske Pavel Datsiuk på resultatet med blot 35 sekunder tilbage af kampen.

Trods flere russiske forsøg i de sidste hektiske sekunder inden slutsignalet endte finalen altså til tjekkernes fordel.

Hård og dramatisk finale
Det var en VM finale, hvor der blev gået hårdt til værks.

Blandt andet blev det en dramatisk afslutning, da den russiske spiller Alexai Emelin med kun lidt mere end ni minutters spilletid tilbage af kampen fik fem minutters udvisning efter en grov tackling af tjekkernes stjernespiller Jaromir Jagr.

Russerne var inden finalen udnævnt til favoritter, da det tjekkiske hold led under en række afbud fra holdets NHL-stjerner. Rusland stillede derimod med stærkeste mandskab.

Det er fjerde gang på kun ti år, at tjekkerne har hentet guldmedaljerne hjem i ishockey VM - sidste gang var i 2005. Rusland var de forsvarende verdensmestre med sejre i både 2008 og 2009.

Bronzemedaljen gik i år til Sverige, som søndag slog Tyskland 3-1 i kampen om tredjepladsen